Ghosh Yoga

Bishnu Ghosh is geboren in Lahore, India in 1903. Hij is de jongste broer van de wereldberoemde yogi Paramahansa Yogananda, auteur van "Een autobiografie van een yogi". Bishnu streefde er naar dat yoga beschikbaar is voor iedereen. Het systeem van Bishnu is gebaseerd op 115 yogahoudingen en 113 therapeutische oefeningen. Deze worden tot op de dag van vandaag gegeven op het Ghosh Yoga College in Kolkata. Op de College worden mensen individueel behandeld. Iedereen volgt zijn/haar eigen set van oefeningen en yogahoudingen. 

Bishnu Ghosh was de leermeester van Bikram Choudhury. Bishnu stuurde Bikram eerst naar Japan. Later vertrok Bikram naar de Verenigde Staten. Hij richtte het Yoga College of India op. Bikram heeft op basis van zijn kennis van Bishnu Ghosh en zijn ervaring met body buidling en weefselmassage de serie samengesteld bestaande uit 26 houdingen en 2 ademhalingsoefeningen, die bekend staat als de Bikram Yoga serie. De basis komt van het Ghosh Yoga College in Kolkata, India. 

In de Ghosh yogalessen wordt gewerkt aan het versterken van kracht, flexibiliteit en balans. De aandacht is gericht op armkracht, versterken van buik-, rug- en beenspieren en het openen van de heupen. De Ghosh yogales is een mooie aanvulling op de Bikram Yoga. 

GHOSH YOGA 
De Ghosh yoga les is geschikt voor studenten die al langere tijd de Bikram Yoga beoefenen. Voor het meedoen aan deze les is het van belang dat je minimaal 20 Bikram Yoga lessen hebt gevolgd op onze school. Daarnaast is het verplicht om een plek te reserveren voor deze les. Reserveren kan op de school of per mail. Je ontvangt van ons een bevestiging van deelname. 
De Ghosh yoga les is niet voor mensen in hun introductieweek.