Let's Detox

Let’s detox!
Het is de tijd van het jaar waar de eerste beloftes van de lente zich al hebben aangediend. Het is dé tijd van het jaar voor een voorjaarsschoonmaak, een bezem door het huis halen en oude stof opruimen.
Het is daarom ook een mooie tijd om zelf te reinigen en je afvalstoffen en gifstoffen kwijt te raken, om te detoxen. Met een detoxperiode geef je jezelf een enorme boost voor je gezondheid. Het is de broodnodige APK voor je lichaam en geest. Gezond voor je mind, je zelfvertrouwen, je focus en je bewustwording. En bovenal gezond voor je fysieke gesteldheid, tot op celniveau aan toe.

Weinig energie, niet lekker in vel, vage klachten......
Ga dít eens bij jezelf na: Heb je wel eens het gevoel dat je even een pauze wilt in de dagelijkse gang van je leven omdat je steeds maar door rent? Of herken je je in een van de volgende symptomen: niet lekker in je vel zitten, weinig energie, lusteloos, depressieve gevoelens, pijntjes, vage klachten, last van je spijsvertering of infecties? Of heb je stress, kan je je moeilijk concentreren of onthouden, heb je de neiging (onbewust) veel suiker te eten, caffeine of alcohol te drinken?
Deze (niet-volledige) opsomming zijn tekenen dat een detoxperiode je goed zou kunnen doen.

Geef jezelf af en toe de tijd om op te ruimen.
Ook zonder een van de bovenstaande klachten of symptomen is het belangrijk om je lichaam (en geest!) af en toe de tijd te geven om op te kunnen ruimen.
In onze maatschappij leven we in een tijd van continue overvloed en een vergrote kans op overbelasting; op iedere straathoek kan je eten, ieder gewenst moment kan je iets bestellen en ieder moment kan er een beroep op je gedaan worden doordat we altijd en overal bereikbaar zijn.

Overvloed in plaats van schaarste
Onze (verre) voorouders beleefden tijden van schaarsten en overvloed, in zeer korte tijd zijn we echter in onze huidige overvloedige leefstijl beland. Maar ons lichaam is daarin niet mee verandert, daar kreeg het evolutionair gezien niet de tijd voor. Het lichaam en ons brein is er op ingesteld dat er tijden zijn waarin je weinig te eten hebt en waarin je fysiek aan de slag moet om te kunnen overleven (denk aan het jagen of zoeken naar voedsel). In de tijden van overvloed bouwde je een fysieke reserve op om de schaarsteperiode te kunnen overleven.
In onze huidige tijd is er alleen maar sprake van overvloed en hebben we nog maar weinig ruimte voor pauze. Hierdoor staat onze gezondheid onder druk en krijgt onder meer ons immuunsysteem niet de ruimte om optimaal te kunnen functioneren.
Af en toe een periode van bewuste schaarste zal je daarom goed doen.

Symptomen en beloning
En ja, een paar dagen niet-eten en het alleen nuttigen van sapjes, water en kruidentheetjes kan lastig zijn. Voor je mind, voor je focus en ook fysiek. De zeer tijdelijke symptomen die kunnen optreden (bijvoorbeeld misselijkheid, slapte en hoofdpijn) zijn verschijnselen die erbij horen doordat je lichaam zijn/haar balans zoekt en zijn tekenen van een actief reinigingsproces.
Die dips gaan voorbij! Het beoefenen van yoga en het beleven van het hele proces met een groep zal je hierbij ondersteunen.
De beloning die volgt: meer energie, een opgeruimder lichaam en gemoed, een paar kilootjes overtolligheid kwijt, een stralende huid en sprankelende ogen! Een hernieuwde focus en bewustwording van wat goed voor je is. En zowel mentaal als lichamelijk flexibeler: je kunt beter met uitdagingen omgaan en je zult merken dat je in je yogahoudingen soepeler bent.

We willen je alvast uitdagen!
Gebruik vanaf 1 maart 2019 eens geen (producten met toegevoegde) suiker, geen snacks, geen alcohol en geen caffeine. Drink daarbij veel water en beoefen yoga zo veel je kan. Een maand lang. Als voorbereiding op je detox.
En ervaar wat je dat al oplevert!
Het is een mooie manier om je bewust te worden, van wat je eet of drinkt en hoe je dat doet. Hoe onbewust dat af en toe gaat, zoals het paaseitje die je zomaar in je mond stopt. En het is ook een manier om te oefenen bewust nee te zeggen. Nee te zeggen tegen het glas alcohol of de koekjes die je krijgt aangeboden. Ter wille van je goed voelen en balans, ter wille van je gezondheid. Op het moment zelf kan het lastig zijn om nee te zeggen, maar hoe vaker je dat gedaan hebt, hoe makkelijker dat wordt. Je raakt erin getraind en het verlangen naar deze producten verdwijnt.
Vandaag ga ik (Heidi) naar mijn favoriete koffiezaak en drink mijn laatste latte met een chocolaatje. En ga dan mijn focus zetten op het detoxen en de eerste afbouw richting het detoxweekend: geen suiker, geen snacks, geen caffeine en geen alcohol.

Doe mee! 
Doe je mee? Join us en schrijf je in voor het detoxweekend van 29, 30 en 31 maart 2019! Drie dagen gezamenlijk detoxen met sapjes en yoga. Door dit in een groep te doen ondersteun je elkaar. De combinatie met yoga geeft een extra boost aan je bewustwording en je detoxproces; de houdingen stimuleren de reinigende werking van je organen en zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.Vragen? Stel ze aan ons (Robert, Elwin, Heidi) aan de balie op onze school of mail ons: info@bikramyoga-arnhem.nl

Wij vinden het een bijzonder mooi proces en kijken er naar uit! Join us!
NB. Heb je specifieke gezondheidsklachten en/of gebruik je medicijnen, overleg met ons. Meestal is er een aangepaste vorm van detoxen mogelijk en kan je daarmee gewoon het detoxweekend met ons meedoen.
Tot 1 maart 2019 geldt er een vroegboekkorting!
Voor niet-kaart houders van de school geldt tevens een speciale aanbieding.

Let’s detox!