ROBERT STANGE

EIGENAAR BIKRAM YOGA ARNHEM

Robert Stange is mede-eigenaar van Bikram Yoga Arnhem. Na 14 jaar full-time werkzaam geweest te zijn als oefentherapeut Cesar/ fysiotherapeut, besloot Robert zich in 2012 volledig bezig te houden met het geven van yogalessen.

In 2004 deed hij zijn eerste Bikram Yoga les bij Bikram Yoga Amsterdam.

In 2008 heeft Robert zijn 500 uur Bikram Yoga opleiding afgerond in Acapulco, Mexico. Na het afronden van de Bikram Yoga opleiding heeft hij lesgegeven bij Bikram Yoga Amsterdam en later ook bij Bikram Yoga Utrecht. Dit in combinatie met zijn werkzaamheden als oefentherapeut.

Yoga is een onmisbaar onderdeel van zijn leven geworden. Yoga brengt hem in balans. Door de yoga ervaart hij openheid in zijn lichaam, verruiming in het bewustzijn en verbinding met zijn hart.

Het overbrengen van de kracht van yoga en het getuigen zijn van de effecten is voor hem iets heel moois en bijzonders. Mensen weer in contact brengen met zichzelf is wat Robert wil. Hierbij maakt hij gebruik van zijn medische- en yogakennis.

In 2015 heeft Robert de 200 uur Yin Yoga opleiding gevolgd bij de Nieuwe Yogaschool te Amsterdam. Deze opleiding stond onder leiding van Johan Noorloos en Jose de Groot.
Robert geeft naast de Bikram Yoga, Yin Yoga ook de Ghosh Yoga lessen.

ELWIN MULDER

EIGENAAR BIKRAM YOGA ARNHEM

Elwin Mulder begon in 2004 met het beoefenen van Bikram Yoga in Amsterdam. Eerst een keer per week als extra training naast het basketballen. Al gauw bemerkte Elwin de therapeutische voordelen van de Bikram Yogaserie. Zijn drukke baan in de televisiewereld met veel hectiek en strakke deadlines zorgde voor de nodige spanning en stress. Door het beoefenen van Bikram Yoga kon hij veel beter omgaan met de hectiek van het werken in de media. 

In de loop der jaren heeft Elwin verschillende yogavormen met veel plezier beoefend, maar de positieve gezondheidseffecten op lichaam en geest vindt hij het meest in de Bikram Yoga serie. In 2010 ging hij naar de 500 uur Bikram Yoga opleiding te San Diego, Verenigde Staten. Elwin gaf eerst les bij Bikram Yoga Amsterdam en Bikram Yoga Utrecht en vanaf 2012 in Arnhem. Inmiddels geeft Elwin 7 jaar les en ziet hij dagelijks de positieve effecten van de therapeutische Bikram-Ghosh yogaserie bij de leerlingen van Bikram Yoga Arnhem. Dat maakt het lesgeven van deze serie tot iets heel moois en waardevols.

Naast Bikram Yoga geeft Elwin ook les in Yin Yoga en Ghosh Yoga. De Yin Yoga opleiding heeft Elwin in 2015 gevolgd in Amsterdam, op De Nieuwe Yogaschool. De 200 uur durende opleiding werd gegeven door Johan Noorloos, Skadi van Paaschen en Alison Melvin.   

Ghosh Yoga Therapie
In februari en maart 2018 heeft Elwin te Kolkata in India de Ghosh Yoga therapie opleiding gevolgd. Deze opleiding wordt gegeven door Muktamala Mitra aan het Ghosh Yoga College. Ze is kleindochter van Bishnu Ghosh en tevens directeur van het huidige Ghosh Yoga College. De opleiding is gebaseerd op de therapeutische yoga therapie zoals deze sinds 1923 wordt aangeboden op het Ghosh Yoga College. Met het volgen van de opleiding ging een grote droom van Elwin in vervulling. Terug naar de basis waar Bishnu Ghosh is begonnen met het aanbieden van de therapeutische yoga oefeningen en houdingen, waaruit de Bikram Yoga serie is ontstaan. Tot op de dag van vandaag wordt de therapie aangeboden aan de vele inwoners van Kolkata.

 

PETRA HOFS

BIKRAM YOGA DOCENT

Petra Hofs maakte voor eerst kennis met Bikram yoga in 2007. In die periode vormde de warme uitdagende lessen een perfecte aanvulling op haar wielercarrière. Het bewust worden van de ademhaling neemt zij mee als één van de allerbelangrijkste lessen uit de yoga. Zeker wanneer je afziet tijdens een training of wedstrijd, en ‘the going gets tough’, dan kun je altijd terugvallen op je ademhaling. Daar kun je altijd op vertrouwen. In de periode na haar wielercarriere bracht de yoga een nieuwe uitdaging, een nieuwe passie. Het gaf haar voldoening, fysiek en mentaal.

Petra verkende haar grenzen en leerde haar lichaam nog beter kennen. Het bracht haar focus, concentratie en helderheid. Deze helderheid neemt zij mee als leraar. Ze nodigt je uit je eigen grenzen te verkennen, en los te laten wat je niet meer kunt gebruiken. In 2013 volgde Petra haar 500 uur Bikram Yoga opleiding in Los Angeles, Verenigde Staten, als de logische volgende stap in haar persoonlijke ontwikkeling. Sindsdien geeft Petra les in Arnhem.

NALINI JAGBANDHAN

BIKRAM YOGA TEACHER

Nalini Jagbandhan begon op jonge leeftijd met het beoefenen van traditionele Zuid-Indiaase dans. Ze vond in het dansen een fysieke en mentale uitdaging. In 2012 liep ze langs de Bikram Yoga school in Arnhem en besloot om een les te volgen. Na haar eerste les voelde ze zich heel rustig maar tegelijkertijd ook heel energiek. Wow. Wat een ervaring. Dit was het begin van Nalini's yoga reis.

De Yoga maakte een steeds groter deel van haar leven uit. In 2014 deed Nalini mee aan het Nederlands Yoga Asana Kampioenschap. Het werd een keerpunt in haar leven. Ze besloot om haar passie voor de Bikram Yoga te willen delen.

In 2015 ging Nalini naar de 500 uur Bikram Yoga opleiding in Thailand. Sindsdien geeft Nalini met veel energie les bij Bikram Yoga Arnhem.

Nalini vindt het heel mooi als je in het leven kunt delen. Graag deelt ze haar passie en liefde voor de yoga met jou. Nalini kijkt er naar uit om je te begroeten in een van haar lessen.

Nalini is vanaf oktober 2019 afwezig tot medio 2020. 

HEIDI WESSELING

YIN YOGA TEACHER

Heidi Wesseling verzorgt sinds het voorjaar van 2017 de Yin Yoga lessen bij Bikram Yoga Arnhem. Daarnaast is ze ook orthomoloculair therapeut en natuurgeneeskundige.

Sinds 2008 begeleidt Heidi detoxweken in kuuroord de Schouw, te Zeeland. Ze is met haar jarenlange ervaring dan ook een van de vaste krachten van het jaarlijkse Detox en Yogaweekend bij BYA. 


Heidi heeft haar 200-uur Yin Yoga opleiding gevolgd bij Jose de Groot, een autoriteit op het gebied van de Yin Yoga in Nederland.

ANNELIES DE WITH

BIKRAM YOGA LERAAR

In 2007 heeft Annelies voor het eerste kennis gemaakt met Bikram Yoga in Johannesburg, Zuid-Afrika. Ze raakte zo enthousiast over de Bikram Yoga dat ze besloot naar de opleiding te gaan.

In 2009 heeft Annelies haar 500 uur Bikram Yoga opleiding afgerond in Las Vegas, Verenigde Staten.

Na haar opleiding heeft ze eerst les gegeven in Johannesburg en 7 maanden bij Bikram Yoga Utrecht. Na deze periode in Utrecht is Annelies opnieuw naar Zuid-Afrika vertrokken eind 2010. Daar heeft ze tot maart 2019 les gegeven bij diverse Bikram Yoga scholen in zowel Johannesburg als Kaapstad. 

Nu is ze terug in Nederland en sinds 1 april 2019 geeft Annelies les in Arnhem. Kom langs en maak kennis met haar en haar lessen.